Minigolf er lig med sjov, spænding og socialt samvær

Hvor den traditionelle udgave af golfspillet kræver stort omfang af udstyr, indgående kendskab til regelsæt og mange træningstimer, er minigolf til for sjov skyld. Det er et spil, som findes i langt de fleste forlystelsesparker, campingpladser og sommerferieområder i Danmark.

Det er et spil, som mange mennesker forbinder med dansk ferie, og hvor der dystes med familie eller gode venner.

Sådan spiller du minigolf

Mini versionen er i sine grundelementer bygget op omkring den traditionelle udgave med en bane med huller. Der vil typisk være 9 huller i mini versionen. Disse huller er små baner, som varierer i opbygning, og som stiller udfordrende krav til spillerne. Der vil være forhindringer, som skal forsøges at undgås. Det kan være et loop med en rampe, som du skal slå bolden op i. Eller det kan være, at banen ’knækker’, så du skal følge denne kurve for at nå så tæt på hullet som muligt.

Du vil gå sammen med mindst én anden spiller, så I sammen kan dyste om, hvem der kan gennemføre den totale spillebane med de 9 huller med brug af færrest mulige slag.

I den traditionelle spiludgave har I hver især et individuelt scorekort, der angiver, hvor mange slag I må bruge pr. hul i forhold til jeres handicap. Mini golf er uformel og uforpligtende, og det er muligt for alle at spille uden forudgående kendskab. Der bruges ikke handicap, og der er ikke krav om, at I skal kende til alle de regler, som gælder i den traditionelle udgave af spillet.

Afhængig af om I spiller 2 eller 4 personer, kan minigolf være en aktiv og underholdende beskæftigelse på sommerferien. Det eneste I skal bruge er et golfjern, som kaldes en ’putter’. Der findes puttere til både børn og voksne, så I har mulighed for at lade familiens mindste medlemmer deltage i spillet.

I får hver især tildelt en bold fra starten af, som er jeres. Denne skal I bruge på hvert hul og forsøge at bruge så få slag som muligt på at få bolden i hul.

I vil få udleveret et kort med en oversigt over banens huller. Herpå skal I for hvert hul skrive, hvor mange slag I hver især bruger.

Når I er færdige, kan I regne ud, hvem der samlet set har klaret banen med færrest slag.

Derfor er minigolf et populært spil hos både familie og venner

Der er mange grunde til, at spillet er eftertragtet som et anderledes og sjovt underholdningsspil:

  • Alle uanset alder og erfaring kan deltage
  • Det tager cirka 1 time at gennemføre en bane med 2-4 spillere
  • Spillet skaber sjov og konkurrence
  • Det er et underholdende spil, som er bygget op omkring socialt samvær.

Det er muligt for både store og små at deltage i spillet. Selvom du ikke har forudgående kendskab til golf, kan du deltage. Det handler om strategi, mentalt fokus og planlægning. Du skal være strategisk og forsøge at ”læse banen” for at slå bolden i den retning, du vurderer, den kommer nærmest hullet.

Modsat traditionel golf er banerne i mini versionen små og overskuelige. Dette har stor betydning for børn og ældre, som er udfordret på fysikken.

Spillet er fyldt med sjov og konkurrence. Selvom en spiller har klaret sig godt på de første 3 huller, er der stor chance for, at han eller hun får en nedtur, hvor der bruges mange slag på et enkelt hul. Dette er med til at skabe spænding i spillet fra start til slut.

Der er kommet en populær golfsport mere

Der er kommet endnu en udgave af den populære golfsport. Og det er spillet fodboldgolf.

I fodboldgolf er golfkøllen skiftet ud med spillerens ben/fod og golfbolden er skiftet ud med en fodbold.

Fodboldgolf rummer mange af de samme gode egenskaber, som minigolfspillet. Spilet er let at gå til og kræver ikke de store forudsætninger for at komme i gang. Samtidig er de gode sociale egenskaber også indeholdt i spillet.

Ligesom med minigolf er fodboldgolf ofte også et spil, som man kan finde i sammenhæng med andre forlystelses- og udflugtssteder. Et godt eksempel på dette er hos Nymarksminde i Nordjylland, som har anlagt en stor 18-hullers fodboldgolfbane, som man kan benytte sig af, når man gæster parken.

Både minigolf og fodboldgolf handler i høj grad om socialt samvær. Det er en type spil, som kan spilles af både kollegagruppen, vennekredsen og i familien, men der er dog også skudt mere seriøse turneringer op, hvor man kan deltage i de to sportsgrene, hvis man har fået nok af af vine over familie og venner.

Disclaimer

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *